فكل او معظم وصفات أكل الأباء والأجداد تودي فى داهية ريجيمية حدف ، وللإستمرار فى الدايت او الريجيم او الأكل الصحي مدى الحياة ( لأن فى ناس إتكتب عليهم كدة بجد ) يجب عليك التعود على كسر كل ما هو مألوف ومعتاد والتغيير والتعديل فى أي وصفة أياً كانت ، والفيصل النهائي الطعم والصحة طبعاً
إنسفي مطبخك القديم .. ولا تقلقي على الإطلاق إن كنتي لا تعلمين فنون وأصول الطبخ المبدأية وإتبعي المثل القائل " اللى ماعلمتوش أمه يعلمه الإنترنت " والأخ جوجل لا يتأخر الحقيقة وقايم نايم فى خدمتك
المكرونة بالبشاميل - على سبيل المثال لا الغلاسة - رائعة وتحفة وتجنن ولكن كيف نأكلها فى الريجيم؟ وكيف يكون ريجيمنا بدون حرمان؟ .. دعونا نتفق أولا إن أي أكلة يمكن صنعها بطريقة صحية ، فالرك على طريقة الطهي التي قد تجعل أكلة معينة صحية جدا وقد تجعل نفس الأكلة مضرة جداً ، وإن كنا لا نستطيع التخلص من كل السعرات الحرارية المصاحبة لأكلة معينة نظراً للمكونات الأساسية المستخدمة فعلى الأقل نحتفظ بالحد الأدنى من السعرات ولا نزيدها وقال على رأي المثل " نص العما ولا العما كله "
لا تتنازلي عن حقك فى أكل المكرونة البشاميل عزيزتي حواء ، إنظري الى نفسك فى المرآه اليوم وإبتسمي وتذكري يوم ما ضحكتي على حرس الجامعة ودخلتي بدون الكارنيه .. ياله من إحساس رائع!
دعي خيالك المريض هذا جانباً وركزي معايا .. إسلقى المكرونة ( القلم ماتفضحيناش ) ولو ماعندكيش مكرونة قلم او ماتعرفيهاش أصلا مش مشكلة ، الشيف قالك إتصرف ، لو عملتيها بالإسباجتي مش هتقولك لأ على فكرة ، المهم إسلقى المكرونة بقى بالطريقة المعتادة
وحضري العصاج فى طاسة تيفال بدون زيت او سمن ، لحمة مفرومة حمراء ( تتشوح الأول ) + بصل مبشور + جزر مبشور لو تحبي + بسلة + فلفل رومي .. كل ما تزودي خضار القيمة الغذائية هتزيد والطعم هيبقى أحلى .. وتضيفي بهاراتك وحركاتك كما يحلو لك .. صحصحى وانتي بتعملي العصاج عشان ماتعمليش زي صديقتي اللى سلقته على أساس إن مصير أي لحمة السلق على طول !
وحضري العصاج فى طاسة تيفال بدون زيت او سمن ، لحمة مفرومة حمراء ( تتشوح الأول ) + بصل مبشور + جزر مبشور لو تحبي + بسلة + فلفل رومي .. كل ما تزودي خضار القيمة الغذائية هتزيد والطعم هيبقى أحلى .. وتضيفي بهاراتك وحركاتك كما يحلو لك .. صحصحى وانتي بتعملي العصاج عشان ماتعمليش زي صديقتي اللى سلقته على أساس إن مصير أي لحمة السلق على طول !
نيجي للطامة الكبرى .. البشاميل الذي نحوله بقدرة قادر إلى قنبلة تدميرية قادرة على الإنفجار فى أي لحظة ، فقد رأيت بأم عيني من يصنع هذا البشاميل بأكواب من السمن ولكي انت تتخيلي حجم الكارثة
طقطقيلي ودانك كدة وركزي فى هذا الجزء يا عزيزتي حواء كويس، ستحضري 2 ملعقة كبيرة دقيق وتضعيهم على نص لتر لبن خالي الدسم وتقلبيهم على البارد ثم ترفعيهم على النار وهاتك يا تقليب لحد ما تسمعي أصوات إستغاثتهم بأذنك ، ضيفي مكعب مرق وملح وفلفل وإستمري فى التقليب بلا هوادة حتى تحصلي على القوام المطلوب .. لو تقل تكملي تقليب وتزودي لبن او شوربة .. خفيفة تزودي دقيق وهكذا .. بس لازم تقلبي جامد عشان مايكلكعش ولو كلكع منك ما اعرفكيش
وخلصت الشغلانة .. إجري زي الشاطرة إحضري صينية للمكرونة وضعي فى الأرضية شوية بشاميل ( أرضية الصينية مش أرضية المطبخ ماتخلنيش أفطر عليكي ) عشان المكرونة مايلزقش ، ضيفي طبقة مكرونة ثم طبقة اللحمة المفرومة ثم طبقة مكرونة أخرى ثم البشاميل فى النهاية على الوش .. إحفظي هذا الترتيب كويس حتى لا تعملي نفس عملة صديقتي التي وضعت طبقة البشاميل فى النص!
على الوش ممكن تدلعي نفسك بقى – جبنة موتزاريلا ( مكتوبة صح كدة؟ ) قليلة الدسم او جبنة رومي أو أي جبنة خالية الدسم عندك أو فى ناس بتضرب بيضة بملح وفلفل وتفردهم على الوش .. إنتى وذوقك بقى
وبخ على كدة ناقص بس الوش يحمر .. حطي الصنية فى الفرن وإطلعي إجري .. إجري إعملي سلطة طبعا ولا ناوية تبلطجي وماتعمليش سلطة كمان؟ .. والله أعورك
تعالى هنا رايحة فين؟ .. خلاص مكرونة دايت وهيصة وواخدة بعضك بالصنية وفرحانة اوي؟ .. لا مش معنى انها دايت او قليلة السعرات انك تلهطى الصنية كلها لواحدك .. لا طبعا .. كفاية اوي قطعة واحدة مع سلطة وشوربة والبروتين وكفاية اوي على كدة .. بلطجة مش عايزة ياعزيزتي إنتى.. سامعة؟
على الوش ممكن تدلعي نفسك بقى – جبنة موتزاريلا ( مكتوبة صح كدة؟ ) قليلة الدسم او جبنة رومي أو أي جبنة خالية الدسم عندك أو فى ناس بتضرب بيضة بملح وفلفل وتفردهم على الوش .. إنتى وذوقك بقى
وبخ على كدة ناقص بس الوش يحمر .. حطي الصنية فى الفرن وإطلعي إجري .. إجري إعملي سلطة طبعا ولا ناوية تبلطجي وماتعمليش سلطة كمان؟ .. والله أعورك
تعالى هنا رايحة فين؟ .. خلاص مكرونة دايت وهيصة وواخدة بعضك بالصنية وفرحانة اوي؟ .. لا مش معنى انها دايت او قليلة السعرات انك تلهطى الصنية كلها لواحدك .. لا طبعا .. كفاية اوي قطعة واحدة مع سلطة وشوربة والبروتين وكفاية اوي على كدة .. بلطجة مش عايزة ياعزيزتي إنتى.. سامعة؟
ملحوظة رفيعة
صورة الصنية اللى فوق دي مش عمايل إيديا ولا حاجة
لاطشاها من الشيف جوجل عندك مانع؟
أرضية الصينية مش أرضية المطبخ ماتخلنيش أفطر عليكي
ReplyDeleteجامدة يا جميل
من الاكلات اللى بحبها فعلا
بالهنا والشفا عزيزتى حواء
الله عليكى يا ياسمبن .. تسلم ايدك .. بس قوليلى واللى عايزين يتخنوا شويه قولى شويتين يعملوا ايه؟
ReplyDeleteمشمشه
اول تعليق يا رندا تكسبي جايزة المطبخ البصلاية العجيبة اللى من غير دموع
ReplyDelete:D
شيماء
ReplyDeleteاللى عايزين يخسوا يهشوا من هنا ههههههههه لالا مايصحش من جالك مدونتك جاب الحق عليك .. بصي ياستي عندك كل المراحل زودي فيها سمنة او زبدة زي ماانتى عايزة .. ممع تحطي فى العصاج وممكن مع البشاميل وتبقى ليلة يا عمدة
:D
هههههههههه...برافو على البوست وعلى المكرونه بالهنا ..بس فى مشكله انا جربت حكايه معلقتين الدقيق على كبايه اللبن وطلعت خفيفه موت و كانت ماساه من الاخر...طلعت معاكى مظبوط؟
ReplyDeleteبتنفس حرية
ReplyDeleteالموضوع بسيط لو لاقيتيها خفيفة زودي الدقيق .. لاقيتيها تقيلة زودي اللبن .. محلولة لا تقلقي وهناكلها يعني هناكلها
:D
يعنى المعادلة الصعبة بين الدقيق واللبن
ReplyDeleteلو كالكاعيت ، حطيها في الخلط
ReplyDeleteأنا ساعات باستخدم النشا بدل الدقيق، بس معرفش الفرق
بالظبط يا راندا
ReplyDeleteنوشة
ReplyDeleteلا يوهيألي ان النشا هيخلي البشاميل ماسك نفسه بزيادة زي المهلبية كدة ولوح دخلت التلاجة وطلعت تسخن لتاني بيتهيألي هيفضل جامد برضه
بايركس مكرونةهوّ ونزل فى الوقت المناسب نصف اهل تويتر
ReplyDeleteحيفطروا مكرونة بالباشاميل،جميل حقيقى اللة ينور
بارك الله فيكي اختي ~
ReplyDeleteالله الله الله
ReplyDeleteريحتها حلوووووووووووووووووووه
هههههههههه
تسلمى يا قمر
ده دعوه للضحك من القلب
http://jokes-egyptian.blogspot.com/
اممممممممممممممم ..جوعتينى
ReplyDeleteعلى فكره..كل الوجبات اللى انت بتكتبى عنها دى ما تنفعش دايت خالص هههههههه
ReplyDeleteوانت هتكونى السبب فى طلاق نص ستات مصر
انتي بجد متأكدة من ان الوصفة دي هتؤدي الى مكرونة بالبشاميل بجد في الآخر؟ أنا بجد شاكك فيكي وصعبان عليا جوزك بجد
ReplyDeleteشوفي كده الوصفة دي .. شكلها ممكن تطلع مكرونة بالبشاميل في الآخر .. احتمال يعني
http://tayarawara2.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html
تصدقى انى فعلا يومها اكلت مكرونة بالباشميل :))
ReplyDeleteكانت مفاجأة ليا
وصف حلو اوى
ReplyDeleteوبالنسبه لكلمة موتزاريلا
فهى تكتب
Mozzarella
وتنطق بالإيطالية الشعبيه
موتساريلا Mootsarella
هذا والله الموفق
تسلم ايديكي
ReplyDeleteو لو الصورة ملطوشة من جوجل
مش مشكلة :)
المهم إن المعلومات و الوصفة صحيحين :)
الف هنا ياحبيبتي
ReplyDeleteانا بموت فيها بس مش بقدر اكل اصلا غير قطعه واحده
السلام عليكم
ReplyDeleteاللي احلى من الوصفه روحك المرجه الحلوة
ان شاء الله بنطبق الوصفه
والله عسل .. تسلم ايديكي :)
ReplyDelete